Úvod Život Filmografie DVD Odkazy

Filmografie Máni Ženíškové:

Herečka:Máňa Ženíšková ve filmu C. a k. polní maršálek

  1. Chyťte ho! (1924), role: Lilliana přítelkyně
  2. Příběh jednoho dne (1925), role: Pepina Vaváková
  3. Syn hor (1925), role: Sylva Zarenová
  4. Vdavky Nanynky Kulichovy (1925), role: švadlena Betynka
  5. Bludné duše (1926), role: Světluška Květová
  6. Loupežníci na Chlumu (1926), role: Kačenka
  7. Pantáta Bezoušek (1926), role: Hermína Rýdlová
  8. Prach a broky (1926), role: Lorinka Šnáblová
  9. Květ ze Šumavy (1927), role: ?
  10. Ve spárech upíra (1927), role: Maryška
  11. Dcery Eviny (1928), role: Marie Santová
  12. Podskalák (1927), role: Božena Bramborová
  13. Z lásky (1927), role: Květa Horská
  14. Známosti z ulice (1927), role: Máňa Zelenková
  15. Životem vedla je láska (1927), role: Evička Šimková
  16. Hanba (1929), role: Olga Knotková
  17. Kamarádské manželství (1929), role: švadlena Květa Zárubová
  18. Pražské švadlenky (1929), role: Márinka
  19. Svatý Václav (1929), role: Radmila
  20. Takový je život (1929), role: dcera pradleny
  21. Zlatý květ (1929), role: Míla
  22. Opředené stíny (1930), role: Olga
  23. Vendelínův očistec a ráj (1930), role: Amálka Žemličková
  24. C. a k. polní maršálek (1930), role: Lili Přecechtělová
  25. Miláček pluku (1931), role: Nina Dobenínová
  26. Skalní Ševci (1931), role: Ella
  27. Svět bez hranic (1931), role: Jana
  28. Třetí rota (1931), role: Lidka Jagrová
  29. Mámino srdce (1933), role: Hana Klimešová
  30. Strýček z Ameriky (1933), role: Katuška Kuličková
  31. Cikánská Láska (1938), role: Zornička
  32. Díky, pane Kříženecký (1978), role: ona sama (televizní dokument)
Zpěvačka:
  1. C. a k. polní maršálek (1930), píseň: „Tys láska má“
© Jaroslav Lopour 2006 – 2016